Denník anorektika 

Recepty od Sanny - prvá várka


Máte možnosť prečítať si jeden z prvých článok od Sanny, ktorá sa tu, ako iste viete z Freezone fóra, stará o primiešavanie estrogénov (prinajmenšom to má tú výhodu, že sa utvrdzujeme v nadradenosti testosterónu). V tejto rubrike sa po pozitívnych ohlasoch bude starať o nápaditosť v kuchyni.


Zdravím všetkých priaznivcov, stálych ale i nahodných čitateľov tejto stranky. Chvíľku mi trvalo, kým som prišla k rozhodnutiu, že sa na BIOMag hodí aj nejaka nová rubrika a to konkrétne rubrika slasti. Nepredstavujte si pod týmto názvom nič erotické. Pociťujeme rôzne slasti, ale aspoň jednu máme spoločnú. Je to jedlo (strava, žrádlo, poživeň, žvanec…) Nazvite si to páni ako len chcete, všetci viete, o čom hovorím.

Ten pocit eufórie pri jedení možno prežívajú asi len tí, ktorí sú na diéte a vážia si každý gram sacharidov (že, Yegon). Nechcem vás ovplyvniť svojím vydietovaným mozgom, tak sa pustíme do toho.

Tak aby som sa ešte v rýchlosti predstavila. Niektorí ma volajú Sanny a tí bližší Wanillka. Prezývku kuchárka si nezaslúžim a nepredstavujte si ma ani s vareškou v ruke a so zásterou akolo pásu, ale ani ženu typu Xena, ktorá po príchode domov svojho muža miesto sladkého pozdravu vymláti (aj také predstavy tu už o mne boli).

Nechcem nikoho uraziť, ale predpokladám (keď varenie čaju preskočím), že každý z vás vajce na tvrdo dokáže uvariť. Keďže už viete, že obsahuje podľa veľkosti až 6g bielkovín.

Ak článok bude mať nejaké pozitívne ohlasy, aj naďalej vas budem obdarúvať „chrumkavými„ receptami a podľa vašich ohlasov budem vedieť, či ste to zvládli, či pri vašich kuchárskych výtvorov vznikol požiar v celom dome alebo či ste pri umývaní riadu vytopili susedov.

Nebudem vás už ďalej podceňovať a učiť vás, za ktorú stranu treba chytiť nôž a že utierka na riad nie je na utieranie vyšplechnutého proteínového nápoja na zemi.

Mám tu pre vás pár receptov, ktoré sú ovplyvnené týmto letným obdobím leto – lásky čas…………počkajte to sem nepatrí, myslím rysovacia fáza, tehličky na bruchu- mimochodom tie tehličky si väčšina z vás asi na zimu ukladá do pivnice alebo garáže a drží pevne pod zámkom, že? Tak je čas ich vytiahnúť, natlačiť na brucho a hor sa na lov kočiek na kúpalisko, jazero a najnovšie aj na promenádu – na hrádzu k Dunaju.

Niektoré jedlá ma sprevádzajú aj v tieto strastiplné (nízkosacharidové) dni. Názvov sa nezľaknite, môžu mať zavádzajúci charakter.

Omeleta alá sušený bielok
Full gas sandwich
Jarný podfuck z prírody
Ranná orgia v kuchyni
Wanilla Ice


Omeleta alá sušený bielok **

1 celé vajíčko
7 kávových lyžičiek sušených bielkov, alebo jednoducho jednu odmerku (nie tú veľkú z Laktofitu 65, lebo ináč budete…viete čo)
200g mrazenej zeleniny (najlepšie značky tesco, fakt dobrá)
korenie (soľ, vegeta, červená paprika, oregano)
trochu vody (menej jako 0,5 dl)

Na panvicu (tí, ktorí chcú, si pridajú olej) vysypeme mrazenú zeleninu a necháme na miernom ohni podusiť. V nádobe si pripravíme omeletu – vajíčko zmiešame so sušenými bielkami, pridáme trochu vody (max 0,5 dl) pridáme koreniny a mixérom premiešame. Toto vylejeme na panvicu tak, aby sme zakryli zeleninu. Pečieme z oboch strán.
Podávame s kečupom alebo plátkovým syrom (tí, čo si ho doprajú) a omeletu preložíme na 1/2.

Full gas sandwich *

1 tmavá bageta alebo 2 plátky tmavého chleba
100g cottage cheese
listy sezónnej zelenej buriny nazývanej šalát
1 červená svalnatá (mäsitá) paradajka alebo pre sladšie typy (alá Di Caprio) 1 zrelší banán

Bagetu si pozdĺžne prekrojíme, natrieme cottage syrom, poukladáme umyté listy šalátu a ozdobíme plátkami paradajky alebo banánu. Ľahké, rýchle, chutné a výživné.


Jarný podfuck z prírody ***

200g mrazenej zeleniny
300g kuracích pŕs
ryža (nalepšie v sáčku), ak samozrejme nie ste CKD „pozitiv“
huby (ak nejaké doma najdete – ale nie plieseň)
šalátová zelenina
sójová omáčka, worchester. omáčka, soľ, kari korenie, červená paprika

Mrazenú zeleninu si udusíme na panvici (s väčším priemerom) na oleji alebo aj bez, okoreníme. Kuracie mäso naporcujeme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, poriadne ochutíme sójovou a worchestr. omáčkou. Takto obalené mäso vložíme do panvice a chvíľu „pražíme“ z oboch strán, neskôr dusíme asi 7-10 min. Labužníci môžu mäso podliať trochu červeným vínom (ale len trochu).
Ryžu si každý z vás uvariť vie. Podávame s jarným šalátom.


Ranná orgia v kuchyni *

50g corn flakes
50g ovsené vločky a ak niekto pozná tyčinky SNELLA, aj tie tam môže nalámať
1 jogurt Rajo
1/2 - 1 tvaroh Rajo
1/2 - 1 odmerka proteínu
kompót (jablkový, čučoriedkový...) alebo ine sezónne ovocie
škorica

Do väčšej misky si nasypeme ovsené vločky, corn flakes, Snella tyčinky, zalejeme jogurtom, pridáme tvaroh, kompót, opatrne proteín (každý vie, ako sa z neho práši), dochutíme škoricou a sladšie typy si môžu pridať aj trochu medu.

Všetko dobre premiešame, necháme odstáť 5-10 minút (ako kto vydrží, ja rozhodne veľmi krátko i keď to má chudobnejšie zloženie, ako toto čo vám píšem) a konzumujeme.


Wanilla Ice *

100g ovsených vločiek
1 tvaroh Rajo
1 veľký jogurt Rajo (čučoriedkový alebo jahodový)
100g piškóty
oriešky, hrozienka (iné sušené ovocie alebo čerstvé ovocie)
1 čajová lyžička kakaa (nemusí byť, dodáva jemnú horkastú chuť)
vanilková alebo rumová esencia ( pre labužníkov 2 kopčeky zmrzliny)

Tento recept je podobný ako „Ranná orgia“ ale je o niečo vylepšený.

Piškóty si rozdrobíme na menšie kúsky a všetko dobre spolu zamiešame. Ak ste sa rozhodli pridať zmrzlinu, tú len zľahka pridáme do misky. Vanilkovú alebo rumovú esenciu (rumová príchuť alebo aj rum, ak doma nemáte rum.esenciu) pridáme zľahka, nechcete sa predsa namotať, alebo áno?

Aby z toho bol ešte lepší dezert, celú túto dobrotu strčíme do mrazničky aspoň na hodinku, dve. Tí, čo to dlho nevydržia, môžu to konzumovať len chladené (nie hneď po príprave, ale pár minut to treba nechať odstáť v chladničke alebo mrazničke).

Želám vám dobrú chuť!

Vedeli ste že ( 100 gramov)obsahuje

telacie mäso 21,8 g bielkovin ( 3,0g tuku)
bravčová pečen 19,1 g bielkovín (4,7 g tuku)
syr hermelín 20,2 g bielkovín ( 20,2 g tuku)
bryndza 19,8 g bielkovín (17,6 g tuku)
petržlenová vňať sušená 20,7 g bielkovín ( ale tu asi jesť nebudete)
sójové mäso 45,0 g bielkovín ( po vareni hodnota klesne az na 50% z povodnej hodnoty, takze ich možete jesť suché, ale dávajte pozor, aby vas nikto nevidel, lebo si budu mysliet, že ste taky hladný, že jete psačie krekry)

Sanny



 

copyright © 2002 BIOMag
All rights reserved





27.11.2008 22:28 Najoblubenejsie hardcore jedlo?
27.11.2008 22:01 Peter Mlynarčík na WPC Worlds s famóznymi 330 kg
27.11.2008 21:37 WPC worlds 2008
27.11.2008 20:24 flakanie do konca roka
27.11.2008 19:48 burnflesh WPC WORLDS 2008